Ennyire kifogyott volna a témából az önkormányzat vezetése, hogy az ún. Bicskei Újság 4-5.oldalán fennálló káosz mellett kétszer szerepel ugyanaz a cikk? Először a negyedik, másodszor az ötödik oldalán.
Tördelési, szerkesztői hiba. Méretes.  Illene, ha nyomtatás előtt betűről betűre átnézné egy korrektor vagy szerkesztő.   
4. old. A cím: DÍJAZOTTAK
Ezt követően egy árva szó sincs a DÍJAZOTTAK-ról. Mivel a cikk nem a díjazottakról szól. 
A protokoll szövegben egyetlen szó sincs róluk. Két kép tartozik ehhez az egységhez. Mindkettő képaláírás vagyis metaadatok nélküli. Az egyiken egy köztiszteletben álló zenetanár, akiről máshonnan tudom, hogy kitüntették. Itt még csak a neve sem szerepel. Mellette egy kép a szintén kitüntetett Polgárőrség vezetőiről. Képaláírás semmi .Az előző két oldalon vagyis a rétyi téma előtt, (aminek DÍJAZOTTAK a címe) - valóban olvashatunk a díjazottakról. De ez még hagyján. Az 5. oldalon ugyanis szó szerint megint közlik a rétyi cikket. Jó pont, hogy ott már témába vágó a cím. Vagyis ahogy Örkény István tanította: egy cím olyan, mint egy villamos vagy autóbusz száma. Ránézel és kiderül, hogy hová visz, ha felszállsz. Dönthetsz, hogy akarsz-e vele utazni vagy sem.  Az 5. oldalon, a jó cím alatt már két Rétyen készült csoportkép is szerepel a delegációról.  “Képalá” nélkül.
A lapot - többnyire az írásait és a fotóit is -, fizetett alkalmazottak készítik, beleértve a polgármestert, aki de facto főszerkesztő. Szinte biztos, hogy ő mondja ki az utolsó szót, hogy mehet a nyomdába. Előtte olvassa. Ha egy lap ennyi kézen átmegy, hogy maradhat benne ekkora hiba?  Kellene a korrektor a pm. után is. 
És ha már itt tartunk: e lap kivitelezése a nem túl okos egyben rátarti pazarlás fényes bizonyítéka. Fényes műnyomó papír. Vastag, színes, fényes lapok, ami azért nem korszerű, mert se nem gazdaságos, se nem környezetbarát. S ha már ennyi közpénzt tolnak bele 12x4500 vagyis évi 54 ezer példány állítólagos külcsínjének érdekében, akkor talán a belbecsre is jobban kellene figyelni. 
E "tévnyomat" - ha lennének gyűjtői e lapnak - olyan sokat érhetne, mint a bélyegek tévnyomatai. 

"Egy-egy nagyon ritka tévnyomat ára felér Monet-, Renoir- vagy Gauguin-alkotásokéval. De mit is hívunk tévnyomatnak? És miért ilyen értékesek?

A tévnyomat tulajdonképpen egy nyomdahibás bélyeg, amely véletlenül átcsúszott az ellenőrzésen, és rövid időre postai forgalomba került, a hiba észlelésekor azonban bevonták. Az, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás miatt készült tévnyomat, tulajdonképpen mindegy, csak az számít, hogy hány darab maradt közkézen."

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása