Néhány napja megtörtént a sokadik baleset az óbarki átjárónál.

Egy könnyű sérült.  Felépülést kívánunk. Elsőbbségadás elmulasztása - legjobb tudomásunk szerint. 

Ha Bicske és a környéke képtelen kilobbizni, kiérdemelni stb. Bicske második körforgalmát a főútvonalon több mint egy évtizede, akkor lenne még két célravezető megoldás - ha már a közlekedők egy része  nem tartja be a KRESZT-t.

Mert itt nem elég a közlekedőkre, fenntartóra, a kezelőre mutatni és azt mondani, hogy nem tehetünk semmit. Ajánljuk az országgyűlési képviselő, a polgármester és az önkormányzati képviselők figyelmébe.

Az egyik lehetőség egy lámpás kereszteződés - mint a közeli példaként -, az 1-es főút Tatabánya-Tarján csomópontjában működik. Érdekes módon csökkentek az ottani balesetek vagyis biztonságosabb lett.

Előnye, erre kevesen gondolnak, hogy kék lámpával, megkülönböztetett jelzéssel is át lehet haladni vonuláskor anélkül, hogy a sebességet csökkenteni kellene. Nem fogják fekvő rendőrnek érezni a körforgalmat ott, ahol lehetne száguldani, amikor minden másodperc számít és emberi életek múlhatnak rajta. Nem kell újra felgyorsulniuk a lassulás után pl. a nagy tömegű tűzoltó szerkocsival vagy  akár egy mentőautóval. És ha már itt tartunk, a rendőrautókat se hagyjuk ki.  

A másik megoldás kicsit drasztikusabb. Jobbról-balról egy-egy fix, akár táblával is előre jelzett  traffipax mint Németországban. A büntetés bevétel fele ott a településé. Itt is lehetne így. A másik fele az államé. Mondhatni, egyik fele az államé, másik fele a helyi államé.  Az biztos, hogy a 3-4 alkalom után már nem mennek annyira gyorsan, akik értik a csíziót, korrigálni tudnak, csökken a balesetek száma  és a kék lámpások vonulásait sem akasztja.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása