Menekültek tüntettek

2009.06.18. 09:30

A menekültügyi világnapot ünnepelték a bicskei menekülttárborban, erre hívták az újságírókat. Az ünnepségtől néhány méterre azonban többen tüntettek. Transzparensekkel, több ház falára pedig azt írták: emberi jogok.
 
Egy-egy házban tízen laknak, használják ezeket a wc-ket, tusolókat. A hivatal vezetője viszont azt mondja, ők mindent megadnak.

Az ünnepségre érkező helyettes államtitkár azt mondja, a menekülteknek, és a tábor üzemeltetőinek is nagyobb nyitottságra van szükségük.
 
Idén januárban 30 afgán a Bazilikában tartott ülősztrájkot, mert nem voltak elégedettek a jogi helyzetükkel. Olyan papírokat szerettek volna, amivel tovább utazhatnak Nyugat-Európába. Magyarország nem tartozik a célországok közé. Az évente 2-3000 menedékkérő közül csak 5-10 százalék marad itt.

Forrás: Tények.hu

Ugyanerről a témáról:
Megkínzott menekültek: "Nem vagyunk boldogok!"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása