Táblavadászatra fel!

2009.09.29. 02:54

Magyarországon mintegy 30 000 km hosszú közúthálózatán, illetve emellett az összesen mintegy 130 000 km önkormányzati úton sajnálatos módon számos olyan helyzettel találkozhatnak a közúti közlekedés résztvevői, amikor a közlekedés rendjét meghatározó jelzőtáblák nem megfelelőek, amely jelentheti a szükséges tábla hiányát, indokolatlannak tűnő tábla kihelyezését, jelzőtáblák „kint felejtését”. Az eddigi állampolgári bejelentések, a rendőrségi és a közútkezelői tapasztalatok alapján elmondható, hogy előző hiányosságok túlnyomórészt az önkormányzati utakhoz kötődnek.

A fenti komplex probléma kezelése érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett országos „Táblavadász” akcióhoz kapcsolódóan a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság is meghirdeti ezt az akciót Fejér megye területére 2009. október 01. és 2009. november 01. közötti időszakra.

Kik vadászhatnak?

Gyakorlatilag bárki. Hiszen e közlekedésbiztonsági program lényege, hogy az állampolgárok közül, aki indokolatlannak tűnő, esetleg megtévesztő KRESZ táblát észlel a megye, illetve a megyeszékhely útjain, az a tábla fotóját, a beazonosításhoz szükséges helyszín pontos leírását juttassa el egy megadott e-mail címre.

Az akció a megye valamennyi útjára vonatkozik. A program meghirdetésekor kihangsúlyozzuk, hogy az csak jelzőtáblával kapcsolatos bejelentések megtételére ad lehetőséget.

Az akció megszervezésébe és végrehajtásába az alábbi szervek képviselőit láttuk indokoltnak bevonni:
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Székesfehérvár MJ Város Polgármesteri Hivatal Közlekedési Iroda
Nemzeti Közlekedési Hatóság
Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Ezek a szervezetek egy kapcsolattartóval képviseltetik magukat a felállítandó bizottságban.

A bizottságban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot Illés Mihály r. alezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára képviseli.

Mi tehát a teendő?

Ha valaki indokolatlanul kint lévő táblára szeretné felhívni a figyelmet, küldjön e-mailt az fmbb@t-online.hu címre.

Az e-mail tartalmazza :
- a Táblavadász bejelentő nevét, címét, telefonszámát.
- Csatoljon egy fényképet, ami a hely beazonosításához szükséges (fénykép nélküli kézzel megrajzolt vázlatot nem tudunk elfogadni)
- És természetesen írja le a helyszínt, pontosan jelölje meg. Írja le az észlelt forgalomtechnikai problémát dokumentum formátumban.

Az e-mailt legkésőbb 2009. november 1-jéig küldje meg, mert ezt követően 2009. november 2. és 2009. november 13. között a bizottság a kidolgozott konkrét javaslatokat már továbbítja is az illetékes hatóságok felé!

A konkrét megoldási javaslatokról, intézkedésekről a bejelentő személyeket is értesítjük.

Az értékelhető észrevételek beküldői között díjakat sorsolunk ki. De! Aki nem kap díjat, az is nyer. Tisztább, egyértelműbb forgalmi rendet, átláthatóbb, biztonságosabb közlekedést. Táblavadászatra fel!

Forrás: bktvweb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása