Az Unilever mintegy 80 munkatársa egy sales konferencia délutánján fogott ecsetet, ásót és lapátot, hogy együttes erővel felújítsa az Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának észak-keleti állomását Bicskén. Az Unilever dolgozói a mentőállomás épületének minden helyiségét kifestették, összesen 690 négyzetméternyi falfelületen dolgoztak. Újrafestették a kerítést, virágokat ültettek az emeleti virágládákba, a bejáratnál pedig új virágoskertet alakítottak ki.

A mentőállomás, amely az elmúlt évben ünnepelte fennállásának 40. évét, az Unilever munkatársainak segítségével egy délután alatt újjászületett, és ebből talán az állomás dolgozói is új lendületet meríthetnek.

„Az elmúlt néhány hétben a mi életünk is egy picivel stresszesebb volt. Több fakidőlés miatt riasztottak minket, több volt a baleset az M1-es körzetünkben lévő szakaszán is. A megújult állomás azonban mindannyiunknak új lendületet ad” – fogalmazott Kutenics Péter, állomásvezető mentőtiszt.

Vele együtt jelenleg 5 mentőtiszt, 2 orvos, 10 ápoló és 10 gépkocsivezető dolgozik a bicskei állomáson, folyamatos, 24 órás szolgálatban, 12 órás váltásban. Főleg Fejér megyében dolgoznak, de gyakran riasztják őket a szomszédos Komárom és Pest megye közeli településeibe is.

Összesen 2 autóval teljesítenek szolgálatot. Egy országos viszonylatban is jól felszerelt, komplex egészségügyi és mentéstechnikai eszközökkel ellátott esetkocsival balesetekhez és súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegek megmentésére vonulnak. Míg a másik autón egy ápoló és egy gépkocsivezető a könnyebb sérülteket és a kevésbé súlyos betegeket szállítja. Az állomás személyzete 24 óra alatt átlagosan 10 alkalommal vonul ki. Egy-egy kivonulás mintegy 100 kilométernyi út megtételét jelenti, és nagyjából 2,5 órát vesz igénybe. Az állandó készenlétet és az ezzel járó stresszt a megújult környezetben az állomás minden munkatársa kicsit könnyebben viseli majd. Az elmúlt hetekben tomboló viharok és árvizek után talán a legjobbkor érkezett az Unilever munkatársainak segítsége Bicskén.

Az Unilever nem csupán munkával segíti az Országos Mentőszolgálatot. A nemrég lezárult „Segíts okosan!” programban a vállalat 17 márkájának részvételével 24.674.986 forintot gyűjtött össze, aminek köszönhetően az Országos Mentőszolgálat idén újabb 40 mentőautót szerelhet fel életmentő defibrillátorral. A gyűjtéssel párhuzamosan zajló mentőállomások versenyének 8 nyertese – köztük a szintén Fejér megyei, Enyingi Mentőállomás – pedig egyenként negyed millió forintos különdíjat kapott.

Az Unilever Magyarországon

Az Unilever világszerte több mint 400 márkával mintegy 150 országban van jelen az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán. Árbevétele 2009-ben elérte a 3,7 milliárd eurót. A vállalat 150 országban mintegy 163 ezer embert foglalkoztat.

Az Unilever a felelős vállalati magatartás elkötelezettje. Naponta 160 millió alkalommal valaki a világon valahol Unilever terméket választ. Az Unilever hisz abban, hogy közel 2 milliárd fogyasztójának segítségével nagy változásokat idézhet elő. Magyarországon például a Segíts okosan! programban megvásárolt termékek után összegyűlt 1 forintosokból az Unilever az elmúlt két évben összesen 140 defibrillátort adományozott az Országos Mentőszolgálatnak. A vállalat a WWF globális partnereként rendszeresen felhívja munkavállalói és partnerei figyelmét, hogy csatlakozzanak olyan kezdeményezésekhez, mint például a Föld órája akció vagy a Világélelmezési Program.

A 120 éve működő Unilever hazai leányvállalata 1991-ben jött létre. Az Unilever Magyarország Kft. a csehországi, szlovákiai, szlovéniai, horvátországi és boszniai vállalatokkal együtt a Közép-Európa Régió cégcsoport része, budapesti központtal. Az Unilever Magyarországon három gyárral rendelkezik: a Nyírbátori Háztartás-vegyipari és Kozmetikai Gyárral, a Veszprémi Jégkrémgyárral és a Röszkei Élelmiszergyárral. Hazánkban 450 munkavállalót foglalkoztat, a gyárakkal együtt dolgozóinak száma 970 fő.

Az Unilever főbb tevékenységei Magyarországon:

  • jégkrémek gyártása és forgalmazása
  • margarin forgalmazása
  • mustár, ketchup, majonéz forgalmazása
  • levesporok és ételízesítők gyártása és forgalmazása
  • tisztítószerek gyártása és forgalmazása
  • testápolószerek gyártása és forgalmazása

Az Unilever Magyarországon forgalmazott márkái:

Élelmiszer üzletágban:

Knorr, Delikát8, Bertolli, Flora, Globus, Rama, Delma, Lipton

Háztartásvegyipari- és kozmetikai üzletágban:

Cif, Domestos, Dove, Signal, Amodent, Coccolino, Baba, Axe, Rexona

Jégkrém üzletágban:

Algida, Magnum, Carte D’Or, Krémkönnyű

További információ: www.unilever.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása