"A köztársasági elnök Fejér megyei körútjának utolsó állomásaként Bicskére látogatott, ahol a május 15-én avatandó felújított és kibővített egészségügyi központban meglehetősen hosszú időt töltött. Igaz, „meglepetés” vendégként Szócska Miklós egészségügyi államtitkár is csatlakozott Schmitt Pálhoz, még inkább erősítvén a nap szakmai jellegét.

Bicskén Tessely Zoltán polgármester és a rendelő intézet vezetője, Balogh Gyula igazgató-főorvos köszöntötte a környékbeli polgármesterekkel egyetemben a Mórról érkezett elnököt.

- Egyik oldalon tapasztalhatjuk, hogy sok a gond az egészségügyben, forráshiánnyal küzdünk, a másik oldalon azonban az emberi helytállás, a segítőkészség ellensúlyozza a nehézségeket – fogalmazott Schmitt Pál, miután körbejárta vendéglátóival a rendelőintézet új és régi traktusát. A protokolltól eltérően szakmai kérdésekről is szó esett, az igazgató-főorvos irodájában hosszasabb beszélgetést folytattak az orvosi alapellátásról is. Balogh Gyula bemutatta a nappali kórház és egynapos sebészet funkcióval kibővült intézményt, amely mintegy félmilliárdos beruházással készült el. Pályázaton nyertek 374 millió forintot, s a város saját büdzséjéből 120millió forinttal toldotta meg a költségeket.

A művelődési házban az elnök néhai Jakab István László akvarellképét kapta ajándékba egy régi bicskei épületről. A festő írta meg a néhai mezőváros történetét is, özvegye nyújtotta át a festményt a magas rangú vendégnek. A köztársasági elnök az új alaptörvény elfogadásáról is beszélt, hangsúlyozván jelentőségét. Kiemelte: az új alkotmány mindenki számára alapot szolgáltat, biztonságot nyújt, de sok még a tennivaló, s további sarkalatos törvények meghozatala vár a rendkívüli felhatalmazást kapott parlamentre.

- Ha a  mai napom egészségügyi nap, akkor jó egészséget kívánok mindenkinek! - búcsúzott este nyolc óra után a köztársasági elnök."

Részlet a Fejér Megyei Hírlap tudósításából

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása