aranybarany_bicske_1347395449.jpg_640x417

Bevallom, nem tudtam hol volt ez a szépnevű Aranybárány-szálló Bicskén, volt egy Vörösmarty utcai tippem, aztán egy mozisori próbálkozásom, a Bicske története című alapművet pedig sürgősen vissza kell szereznem, mert egy gyönge pillanatomban kölcsönadtam, de már nem tudom, hogy kinek és ha visszaszerzem, sosem adom kölcsön senkinek....

Aztán a korabeli képeslap tulajdonosa, Imeli László úr, akinek honismereti kincseit remélhetőleg kiállításon, kiadványban és a weben fogjuk viszontlátni, végül így szólt:

Egyszerűbb, mint gondolnád. Az egykori műszaki, aztán könyvesbolt, melynek kiarakatában valaha a 100 forintos Bicske története volt a legdrágább könyv, ami ma már Központi Állatgyógyászat, egy hozzá tartozó ma is lakott lakrész, ahol valaha Soltész József otthona és fényképész műhelye állott, és egy házrész (egykor KTSZ vö.: Kisipari Termelőszövetezet ) együtt töltötték be Bicske egykori központi szállóját. A háború után két részre osztották. De ez már olvasható a Bicske történetében. A rendelő bejárata mellett a mai napig látható az utcai pincelejáró zöldre festett takarólemeze. Köszönjük a képeslapot! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása