Esküvői menet.png

A képet Kis Ádám tanár úrtól kaptam. Becses családja gyűjteményének egy darabja. A képen Kis Ádám apósa, Kalina Miklós és anyósa Rumpler Ilona esküvőjének menetét láthatjuk (1944). Rumpler Ilona Ginzapusztán nőtt fel, talán arrafelé tartott a menet.

Köszönjük!  

Bevallom, nagyon szeretem a bicskei relikviákat.

Főleg a fotókat. Főleg azokat, amiket először látok. Köszönhető talán apukámnak, aki ugyanígy volt a régi Bicskével. Tele könnyes-bús vagy éppen térdet csapkodón nevetős történetekkel. Aminél jobbakat egyedül és kizárólag Nagypapa tudott. Köszönhetem talán a bicskei iskolának. Egy jó kis honismereti szakkörnek, Borbély Kati néni vezetésével. És a könyvtárnak. A Petőfi Emlékkönyvtárnak (Aradi utca) és ott Bőcs Andrásnak, Bandi bácsinak külön. Valamint a "Kultúrnak". Mármint ottani embereknek. És persze Jakab István László kultikus művének Bicske történetéről. Ha ilyen képet kapok, (az általunk a szülőföld szeretetéből, ellenszolgáltatás nélkül szerkesztett híroldalra - megtisztelő.

Izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása