Korábban már megírtuk: nem felel meg a valóságnak a bicske.hu és a "Bicskei" "Újság" közlése a bicskei Okmányiroda ügyfélfogadásáról sem. 

A valóságban - tegnap néztem meg, mert okmányügyem segítették  ott -, valójában ilyenkor mehetünk ügyfélként 
 
Hétfőn: 8.00-12.00 és 13.00-16.00
Kedden az ügyfélfogadás szünetel
Szerdán: 8.00-12.00 és 13.00-18.00
Csütörtökön: 13.00-16.00 (csütörtök délelőtt nincs ügyfélfogadás)
Pénteken: 8.00-12.00
A bicske.hu és a "bicskei" "újság" mást tartalmaz, bár kétségtelenül biztosan talált-süllyed a hivatalos közlésből, hogy minden héten van hétfő-kedd-szerda-csütörtök és péntek.    
Mindannyiunk előtt ismeretes, hogy az okmányirodáknak országos illetékessége van majdnem mindenben. Ezt a bicskei néhány asztalt, mögöttük profi ügyintézőkkel - a járáson kívüli településekről is sokan felkeresik. E néhány négyzetméteres tér, egy nagyobb lakásnyi méret és talán féltucat pult csak nagy erőfeszítéssel  bírja a ránehezedő nyomást. Így a várakozás is hosszadalmas lehet, ami az ügyfelek sajnálkozása.
Mert a városfejlesztés ezt a terhet, az erősítés szükségességét szemmel láthatólag még nem érzik nagyjaink.  
A mi körzeti orvosunknál például lehet időpontot kérni, ahogy a szakorvosoknál is. Eszembe jutott, itt vajon lehet-e. Csak rá kellett keresni. De mivel sem a bicske.hu, sem az ún. bicskei újság nem írja, nem hirdeti, mi közreadjuk azt a törvény adta lehetőséget, hogy a www.magyarorszag.hu oldalon előjegyezhetjük magunkat a bicskei Okmányiroda ügyfeleként. Így időpontra mehetünk, ami egyáltalán nem zárja ki a várakozást, de könnyebb dolgunk lehet mint a sorszámozós társasjátékkal, amit  a jelenlévőkkel együtt játszunk, amikor némely személyt a biztonsági szolgálatnak kell az adrenalin szintemelkedés következtében helyretennie.    
Ha nem értünk a webes időpontkéréshez, kérjük fiatal családtagok, a "digitális bennszülöttek" segítségét.  Köztudomású, hogy az iroda vonalas telefonszámokon már régen nem elérhető, ahogy több bicskei közintézményben sem hívható fel. Tehát legjobb, ha a web időpontfoglalást vesszük igénybe és legjobb, ha nem feledjük: itt ilyen is van. 
A közpénzéből fenntartott  ún. Bicskei Újság vezetőinek szíves figyelmébe ajánljuk, hogy törekedjenek hiteles tájékoztatásra, valós tények közlésére az ügyfélfogadással és a webes bejelentkezéssel kapcsolatban - a lakosság szolgálata érdekében. 
ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása