Folyamatos múlt

Címkék: fotó tűzoltóság helytörténet

2014.01.16. 17:41

Kedves Olvasónk,  Vass Ágnes - a kertünk kapujába adta át nekem ezeket a kincseket. Nemcsak a fényképeknek örülök, hanem bizalmának is, hogy nálam merte hagyni. Itt az első képen tűzoltó bajtársak előadása 1921-ből. Wokaun József fényképész munkája. Műhelye címe "Bicske, Fő út 9." volt.    

tüzi1921.JPG

Felcserek a kastély udvarán. Klopfer Antal a legmagasabb, mondta a fénymásolat gazdája. Ezt a képet már láttam. 

  felcser.jpg

 

 

A következő képeslapot Léber Jakab postázta Léber Mariskának. A bélyegző adatait nem sikerült kivennem, a képeslap, melyen Léber Jakab is látható - zágrábi gyártmány.  Egy másik, itt szintén látható, Léber Jakabot  ábrázoló kép alapján elmondható: e képeslapon ő teszi bal kezét elöljárója vállára.  A képeslap szövege jól olvasható.

léberjakab.jpg

 

 

léberjakabképlap.jpg   

Léber Jakab ezen emléklapot hátoldalán emlékül ajánlja nővérének, Léber Mariskának - Zágrábból.

lébrejakab.jpg 

léberj.hátoldal.jpg

Ennek a képnek a hátulján egyetlen szó szerepel: "Kistószeg". 

kistószegcsopkép.jpg

Betlehemes összkép - pásztorok, királyok, angyalok - a régmúlt időkből, minden bizonnyal Bicskéről. 

farsangiantik.jpg

 Labdarózsa. Semmit sem tudok a képről. Csak annyi jut eszembe, hogy a mi 1906-ban megszületett Anna keresztnevű Rédei nagymamánk - a szeretet, emberség, külső-belső tisztaság és kedvesség etalonja -, szíve csücske volt a pincénk mellé általa ültetett labdarózsabokra - virágzás idején.    

lugas.jpg  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az én fényképem (ami látható),még csak 58 évvel ezelőtt készült Bicskén Soltész József fényképésznél. Akkor a földvétel melletti, ill. az Evangelikus templom mögötti óvodába jártam ,és pöttyöslabda volt a jelem. Üdvözlök minden bicskeit. Ha valaki felismer ,írjon.
süti beállítások módosítása